Maryna (slechtziend) werkt als Adviseur Dagelijkse Bankzaken

Maryna lachend

Maryna (slechtziend) ging via Ctalents aan de slag als Adviseur Dagelijkse Bankzaken. Wij spraken met Maryna over deze baan. Wat hield haar functie eigenlijk in? En hoe ervaart zij deze functie? Maryna's antwoorden op deze vragen lees je in dit interview!

Wat houdt de functie als Adviseur Dagelijkse Bankzaken in?

“Als Adviseur Dagelijkse Bankzaken ben je eigenlijk het gezicht van de bank. Jij bent fysiek aanwezig op kantoor om vragen te beantwoorden van klanten of eventuele klachten of problemen van klanten op te lossen. Het kan bijvoorbeeld gaan om het openen van rekeningen, regelen van volmacht of om makkelijkere vragen zoals het aanvragen van een pasje of een pasje blokkeren.”

Wat maakt deze baan leuk?

“Het contact met klanten vind ik leuk. Niet altijd want soms zijn klanten niet blij omdat ze een klacht hebben. Wanneer ik klanten kan helpen en het probleem of de klacht kan oplossen, zie je dat klanten dankbaar zijn en daar krijg ik energie van. Daarnaast vind ik het ook leuk om samen te werken met collega’s. Ik heb een leuk team waarmee ik veel samenwerk. Mijn collega's steunen elkaar en zijn heel open.”

Welke competenties kun je goed inzetten in deze functie?

“De competenties die je goed in deze functie kunt inzetten zijn communicatieve competenties en analytisch vermogen. Analytisch vermogen heb je nodig om snel de vraag van de klant in kaart te brengen en om er een goed antwoord op te kunnen geven. Daarnaast werk je met veel verschillende systemen dus je moet wel goed zijn met systemen en snel kunnen schakelen. Ook hulp vragen aan andere collega’s en de juiste mensen binnen de organisatie weten te vinden is belangrijk. Kortom communicatief sterk zijn en oplossingsgericht denken zijn kwaliteiten die je in deze functie goed kunt toepassen."

Zou je deze baan aan anderen aanraden?

“Ik zou deze baan aanraden aan anderen maar ik zou wel adviseren om eerst even mee te lopen zodat je kunt ervaren hoe het is. Iedereen is anders en je kan van te voren niet weten of er voor jou dingen lastig zijn of niet. Ik heb ook een collega met een auditieve beperking en voor haar werken dingen weer anders en zij kan dingen die voor mij lastig zijn juist wel goed. Qua werk is het heel leuk en zou ik het dus zeker aanraden. Wanneer je een zintuiglijke beperking hebt zou ik adviseren om eerst een keer mee te lopen om te kijken of er wellicht taken zijn die lastig zijn om uit te voeren. Met de juiste hulpmiddelen en eventuele aanpassingen in je takenpakket komt het goed!”

Had je vroeger gedacht dat je deze baan zou hebben?

“Ik had vroeger eigenlijk niet gedacht dat ik dit werk zou gaan doen. Ik heb wel in de telefonische klantenservice gewerkt en toen is mijn carrière een andere wending opgegaan.  Ik dacht dus niet dat ik terug zou gaan naar een fysieke klantenservice functie. Toen ik deze aanbieding kreeg leek het mij leuk om te proberen. Dat ik ooit aan de balie zou werken had ik eigenlijk nooit gedacht gewoon omdat ik een hele andere achtergrond heb. Het is uiteindelijk wel een hele logische stap geweest. Ik heb een opleiding in Management in de zorg dus ik ben wel met een omweg bij deze functie gekomen."

Ook aan de slag?

Heb jij een zintuiglijke uitdaging en ben je op zoek naar een (nieuwe) baan? Ga dan nu naar vacature.ctalents.nl voor de leukste banen bij jou in de buurt!

Auteur: Noor Colpaert 

We Are Ctalents Community

We Are Ctalents is dé community voor iedereen met een auditieve en/of visuele uitdaging. Wij zijn ervan overtuigd dat onze beperking onze ambities niet in de weg hoeft te staan. Op onze website lees je onder andere ervaringen van anderen, krijg je tips over studeren en werk zoeken en kun je jezelf aanmelden voor onze workshops. Geloof jij ook dat jouw talenten groter zijn dan je beperking? Maak je ambities waar door je nu in te schrijven bij We Are Ctalents! 

Op zoek naar werk?

Zoek jij een baan die bij je past? Ga je binnenkort op zoek naar werk? Of ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Ontdek wat Ctalents voor jou kan betekenen! Neem hier direct contact met ons op en find your talent!