Winactie: een jaar gratis boeken, kranten en tijdschriften lezen met Passend Lezen – bibliotheekservice voor mensen met een visuele uitdaging

Een boek lezen als je blind of slechtziend bent is dankzij Bibliotheekservice Passend Lezen gewoon mogelijk. Passend Lezen is er namelijk voor iedereen met een leesbeperking. Als lid van Passend Lezen heb je de keuze uit een ruime collectie aangepaste boeken waaronder gesproken boeken en brailleboeken. Wil jij dit ook proberen? Lees dan snel verder en ontdek hoe jij kans kunt maken op een jaarabonnement op Passend Lezen. Ben je al lid van Passend Lezen? Dan maak je kans op een powerbank! Wij interviewden Elvira, marketeer werving op de afdeling Marketing & Communicatie van Passend Lezen. Elvira vertelt ons alles over de diensten van Passend Lezen. 

Een unieke collectie aan aangepaste boeken, kranten en tijdschriften.  

Logo Passend LezenBibliotheekservice Passend Lezen is de bibliotheek voor mensen met een zogenoemde leesbeperking. Elvira vertelt: ‘In Nederland heeft iedereen recht op toegang tot informatie. Wij zijn er voor mensen die een visuele beperking of dyslexie hebben, maar daarnaast ook voor mensen met een cognitieve of fysieke beperking.’  

Het unieke aan Passend Lezen is volgens Elvira de hele collectie. Die bestaat uit ruim 75.000 gesproken boeken, ruim 15.000 brailleboeken en een kleine collectie van Jumboletterboeken. Daarnaast heeft Passend Lezen nog een ruim assortiment aan landelijke kranten, regionale dagbladen, hoorspelen en hoorcolleges. Ook biedt Passend Lezen voelbare producten aan zoals reliëfwerk en voelboekjes. Reliëfwerk zijn onder andere landkaarten, situatietekeningen en (stads)plattegronden die klanten van Passend Lezen kosteloos mogen bestellen. Tot slot is het bij Passend Lezen ook mogelijk om op verzoek persoonlijke documenten zoals bijsluiter of contracten om laten zetten naar een gewenste leesvorm. Passend Lezen is gratis voor tot en met 17 jaar en hierna betaal je voor een jaarabonnement €30,- per jaar.  

Gesproken boeken luisteren via de Passend Lezen app op je telefoon

Een gesproken boek lijkt op een audioboek maar er zijn enkele verschillen. Zo zijn gesproken boeken exclusief verkrijgbaar voor mensen met een leesbeperking en worden ze op een rustig tempo voorgelezen, zonder al te veel intonatie. Ook is het bij gesproken boeken mogelijk om door het boek te navigeren zodat je makkelijk naar een volgend hoofdstuk of een volgende bladzijde kunt gaan.

Gesproken boeken zijn op verschillende manieren te beluisteren: via de app, via de online player op de website of andere afspeelapparaten voor streaming en op Daisy-cd. Met de app van Passend Lezen kun je altijd en overal op je smartphone of tablet naar een boek, krant of tijdschrift luisteren. Je kunt titels ook downloaden zodat je ze zonder internetverbinding ook kunt beluisteren.

Continue aanvulling op de huidige collectie

Passend Lezen is continu bezig om de collectie uit te breiden. Zo komen er maandelijks nieuwe boeken bij. Mooie aanvullingen op de collectie zijn volgens Elvira de hoorcolleges en ook een collectie studie-en vakboeken. Dit zijn informatieve boeken voor volwassenen. Deze boeken zijn aangekocht uit de Studie en Vak collectie van Dedicon. Het mooie is dat je voor deze collectie ook boeksuggesties kunt doen. Je kunt bij Passend Lezen dus vragen om een boek op te nemen in de catalogus wanneer het product in de catalogus van Passend Lezen ontbreekt maar wel aanwezig is in de catalogus van Dedicon Educatief.

Win een jaar lang gratis lezen met Passend Lezen

Wie wil er nou niet een jaar lang gratis lezen? Heb jij een visuele uitdaging en heb je nog geen abonnement op Passend Lezen? Maak dan nu kans op een jaarabonnement. Ben je al lid? Maak dan kans op een powerbank! Wat moet je hiervoor doen? Vul in onderstaand formulier in waarom jij het jaarabonnement moet winnen.

Auteur: Noor Colpaert

Doe mee met de winactie van Passend Lezen

* indicates requiredGeef aan wat van toepassing is:

Ja, ik ga akkoord met de actievoorwaarden.


Actievoorwaarden

* Je kunt 1 keer deelnemen aan de actie.

* Looptijd: je kunt deelnemen tot en met 30-06-2019. 

* Wij nemen contact op met de winnaar na 30-06-2019 

*Door deel te nemen aan deze actie wordt je automatisch lid van de We Are Ctalents community. We Are Ctalents is dé community voor iedereen met een zintuiglijke uitdaging!

*Voor vragen over deze actie kun je contact opnemen met ons. 

We Are Ctalents Community

We Are Ctalents is dé community voor iedereen met een auditieve en/of visuele uitdaging. Wij zijn ervan overtuigd dat onze beperking onze ambities niet in de weg hoeft te staan. Op onze website lees je onder andere ervaringen van anderen, krijg je tips over studeren en werk zoeken en kun je jezelf aanmelden voor onze workshops. Blijf op de hoogte van de laatste blogs over werken met een visuele en/of auditieve uitdaging en meld je nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief! 

Op zoek naar werk?

Zoek jij een baan die bij je past? Ga je binnenkort op zoek naar werk? Of ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Ontdek wat Ctalents voor jou kan betekenen! Meld je aan als werkzoekende en find your talent! Je ontvangt dan automatisch ook de nieuwsbrief van We Are Ctalents.