Even voorstellen: Noor, junior social medewerker bij We Are Ctalents

Grote kans dat jij dankzij Facebook op deze pagina terecht bent gekomen. Maar heb jij er ooit over nagedacht wie die berichten eigenlijk plaatst? Dat is Noor (23), junior social medewerker bij We Are Ctalents. Tijd om eens kennis te maken met haar.

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Noor, ik ben 23 jaar en ik ben junior social medewerker bij We Are Ctalents. Hiervoor heb ik het traineeship gevolgd bij We Are Ctalents en daarvoor studeerde ik Social Work aan Avans Hogeschool. Daar heb ik geleerd hoe belangrijk maatschappelijke betrokkenheid is, en ik ben blij dat ik bij We Are Ctalents nu ook wat voor de samenleving kan betekenen.”

Wat zijn je hobby’s en passies?

“Van jongs af aan doe ik al aan sport, ik houd van een goeie training. Ik doe nu aan rugby. Je zou misschien denken dat dat niet echt een handige sport is voor een slechtziende, maar ik vond het zo’n mooie sport dat ik het gewoon eens ben gaan uitproberen. Ik doe het nu twee jaar en het gaat best goed. Daarnaast houd ik van lekker koken of uit eten gaan en ik ga graag naar een festival of een concert."

Naast wie zou je weleens in het vliegtuig willen zitten?

“ik zou heel graag weer eens met één van mijn vriendinnen van vroeger in het vliegtuig willen zitten want ik zie hen nu veel te weinig. Maar als ik een beroemdheid moet kiezen, dan zou ik toch naast een beroemde sporter willen zitten. Het lijkt mij gaaf om naast het Nieuw-Zeelands rugbyteam te zitten. Ik zou wel wat meer willen weten over het leven van deze topsporters.”

Noor

Welke gebeurtenis heeft je leven veranderd?

“Na mijn afstuderen had ik geen idee wat ik moest gaan doen, en mijn moeder adviseerde me om gewoon werk te gaan zoeken. Het is toen allemaal heel snel gaan lopen en ik had in no time op twee plekken werk. Het afstuderen was echt zo’n moment waarvan ik dacht: nu is mijn studententijd voorbij en begint het echte leven.”

Waarom ben je bij We Are Ctalents gaan werken?

“Ik ben zelf slechtziend, en toen ik werk ging zoeken bedacht ik me dat ik daar hulp bij wilde. Hoe kan ik het best communiceren met werkgevers en mijn sterke kanten laten zien? Ik ben toen gaan googelen en kwam bij het traineeship van We Are Ctalents terecht. De visie van Ctalents sprak me erg aan: dat ze ervan uitgaan dat je talenten groter zijn dan je beperking. Ook zag ik ernaar uit om mezelf verder te ontwikkelen en de sfeer op de eerste workshop van We Are Ctalents die ik bijwoonde was fijn. Het is voor mij vanuit Nijmegen wel een eind reizen, maar het voelde zo goed dat ik er toch voor heb gekozen.”

Wat zijn je taken bij We Are Ctalents?

“Ik heb een gevarieerde functie en dat vind ik leuk. Ik onderhoud contact met het bloggersteam, zorg dat er een planning is wanneer ze hun blogs opsturen en plaats blogs op de website en op onze social media. Daarnaast trek ik nieuwe bloggers aan en zoek ik naar nieuwe onderwerpen om over te schrijven. Wanneer er bijvoorbeeld een workshop of event aankomt zorg ik dat er vanuit de redactie aandacht aan wordt besteed. Zelf neem ik ook interviews af en schrijf ik blogs over uiteenlopende onderwerpen. Tot slot plaats ik voor Ctalents, het bedrijf dat werkzoekenden met een zintuiglijke uitdaging matcht met werkgevers, vacatures en andere berichten op social media.”

“Ik vind het superleuk om te zien dat zo veel mensen betrokken zijn bij de community."

Wat wil je bereiken met Stichting Ctalents?

“Ik hoop dat ik zo veel mogelijk mensen met een zintuiglijke beperking kan inspireren met de community en met elkaar in verbinding kan brengen. Ik hoop dat ze overtuigd raken dat ze kunnen werken en dat hun beperking hun talenten niet in de weg staat. En niet alleen mensen met een zintuiglijke uitdaging zelf, maar ook de rest van de wereld wil ik laten zien dat er heel veel talent is bij mensen die blind, slechtziend, doof of slechthorend zijn.”

Wil je tot slot nog iets kwijt?

“Ik vind het superleuk om te zien dat zo veel mensen betrokken zijn bij de community. Als blogger, maar ook gewoon door blogs te lezen of naar workshops te komen. Ik vind het heel leuk om te merken dat mensen het echt waarderen dat de We Are Ctalents community bestaat. Tot slot vind ik het enorm knap van alle bloggers dat ze zo veel moeite doen om mooie blogs te schrijven en dat ze daar hun tijd in steken.”

Auteur: Lucas de Jong

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs? Meld je aan voor onze maandelijkse community update en ontvang onze toffe en inspirerende blogs direct in je inbox!

We Are Ctalents Community

We Are Ctalents is dé community voor iedereen met een auditieve en/of visuele uitdaging. Wij zijn ervan overtuigd dat onze beperking onze ambities niet in de weg hoeft te staan. Op onze website lees je onder andere ervaringen van anderen, krijg je tips over studeren en werk zoeken en kun je jezelf aanmelden voor onze workshops. Geloof jij ook dat jouw talenten groter zijn dan je beperking? Maak je ambities waar door je nu in te schrijven bij We Are Ctalents!

Op zoek naar werk?

Zoek jij een baan die bij je past? Ga je binnenkort op zoek naar werk? Of ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Ontdek wat Ctalents voor jou kan betekenen! Neem hier direct contact met ons op en find your talent!