Ctalents bezoekt… Week van de Toegankelijkheid

In de Week van de Toegankelijkheid vragen mensen met een beperking aandacht voor een toegankelijke samenleving. Van 2 t/m 7 oktober zijn in heel Nederland diverse activiteiten om dit punt op de agenda te zetten. Natuurlijk bezoekt ook Stichting Ctalents een aantal evenementen!

Kick-off toegankelijkste gemeente

Wij bezoeken de kick-off van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Met deze verkiezing brengen de organisatoren in kaart hoe het met de bewegingsvrijheid van mensen met een beperking is gesteld. De aftrap van deze verkiezingen vindt donderdag 28 september plaats op een wel heel bijzondere locatie: Madurodam in Den Haag. Het belooft een enerverend evenement te worden, wat wij natuurlijk niet mogen missen!

Fatima bij Talk of the Town

Ook bezoeken we ‘Talk of the Town’ in Pakhuis de Zwijger op 3 oktober. Fatima el Khayati, die de Business Walk of Fame Award won, is een van de sprekers. Op 3 oktober gaat de ‘Talk of the Town’ over toegankelijkheid en inclusiviteit.  Vragen die centraal staan: ‘Hoe zorgen we voor eerlijke kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking?’ en ‘Op welke manier kunnen we de openbare ruimte inrichten zodat deze toegankelijk is voor iedereen?’. Benieuwd hoe toegankelijk Amsterdam is voor doven? Bekijk het programma van Talk of the Town en bezoek het evenement!

Waag een uitdaging!

In Leiden organiseren twee van onze ambassadeurs het evenement ‘Verover de Stad’. Bij restaurant Waag kun je op vrijdag 6 oktober ervaren wat het is om een beperking te hebben. Onder het motto ‘Waag een uitdaging!’ kun je een route rijden in een rolstoel, een gebarenkwartet spelen en boodschappen halen zonder iets te zien. Check het Facebook-evenement voor meer informatie.

De Week van de Toegankelijkheid is een intiatief van Ieder(in), in samenwerking met lokale belangenbehartigers. Bekijk www.weekvandetoegankelijkheid.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten in heel Nederland.

Meld je aan bij de Ctalents beweging!

Vind jij toegankelijkheid voor mensen met een auditieve en/of visuele beperking ook belangrijk? Meld je dan aan bij Ctalents!

 
 

Verificatie