‘Vragen staan vrij’ – column van Wendy van der Meer (blind)

We Are Ctalents blogger Wendy van der Meer is blind en blogt over dingen die zij in haar dagelijks leven meemaakt. In deze blog schrijft ze over de vragen die ze krijgt vanwege haar blindheid. Vragen staan vrij, of toch niet? Moeilijke vraag volgens Wendy, lees snel verder en ontdek hoe Wendy met vragen omgaat. 

VragenVraagteken op schoolbord

Vanwege mijn blindheid krijg ik vaak vragen:

  • Hoe zoek jij je kleding uit?
  • Hoe koop je je kleding?
  • Ga je weleens alleen op stap?
  • Wat doe jij op een vrije dag (en dan vooral als mijn man er niet is, wat doe jij dan?)
  • Kook je zelf?
  • Kan je je in je eigen huis goed redden?
  • Hoe doe je dat met geld?

Ik zeg altijd dat ze me alles mogen vragen en dat geen enkele vraag dom of stom is. Je vraagt het, omdat je iets wilt weten, niet om iemand te kwetsen of pesten toch?
Antwoord geef ik altijd, maar geen antwoord geven, mag ook. Ik zeg dat er ook altijd bij: als ik niet wil antwoorden, hoor je dat vanzelf.

Maar soms denk ik weleens: waarom wil je van mij weten wat ik op een vrije dag doe, waarom is dat interessant voor jou? Ik vraag jou ook niet wat je doet op een vrije dag.
Mensen zijn erg nieuwsgierig en begrijpen vaak niet dat je, als je niet kan zien, toch je weg kan vinden. Ook, als er niemand in de buurt is. Dus ook in je eigen huis.

Wat doe jij?

Ik vind het interessant om hierover na te denken. Wat doe jij met bepaalde vragen? Mij is geleerd dat “nee” ook een antwoord is.

Succes met alle vragen en antwoorden! 

Auteur: Wendy van der Meer

Wil jij de laatste blogs ontvangen van mensen met een visuele uitdaging? Schrijf je in voor onze community en ontvang de maandelijkse We Are Ctalents community update in je inbox! 

We Are Ctalents Community

We Are Ctalents is dé community voor iedereen met een auditieve en/of visuele uitdaging. Wij zijn ervan overtuigd dat onze beperking onze ambities niet in de weg hoeft te staan. Op onze website lees je onder andere ervaringen van anderen, krijg je tips over studeren en werk zoeken en kun je jezelf aanmelden voor onze workshops. Geloof jij ook dat jouw talenten groter zijn dan je beperking? Maak je ambities waar door je nu in te schrijven bij We Are Ctalents!