Review: Wakker worden met de iLuv SmartShaker 2

Wekkers zijn ondingen. Als ze afgaan, maken ze een hels kabaal en als je daar wakker van wordt, weet je niet hoe snel je ze uit moet zetten. Doven en slechthorenden slapen er sowieso lekker doorheen. Die hebben wat anders nodig. Bijvoorbeeld een trilwekker, eventueel in combinatie met een flitslicht. Een alternatief is de iLuv SmartShaker 2, die tevens heel geschikt is voor op reis.

Veel doven en slechthorenden hebben naast hun bed een trilwekker staan. Bijvoorbeeld de Lisa DS-1 of de Alarm Clock van Bellman & Symphon, die bij het afgaan van de wekker niet alleen rinkelen, maar ook lichtflitsen produceren en via een kabel een kloeke trilschijf onder het kussen of matras krachtig laten vibreren. Zo’n systeem werkt uitstekend, je slaapt er onmogelijk doorheen, maar als reiswekker is het niet zo handig.

Dus wat doe je als je niet thuis slaapt, maar bijvoorbeeld bij familie, vrienden, in een hotel of op vakantie? Je kunt je dan behelpen met de Klok-app op je smartphone. Die app heeft ook een wekkerfunctie. Voor het wekalarm kun je naast – of in plaats van – een belsignaal tevens een trilsignaal instellen. Bovendien kun je via de instellingen de ledflitser (op de achterzijde van je smartphone) inzetten om flitssignalen af te vuren. En dan maar hopen dat je daar wakker van wordt…

Alternatief: iLuv SmartShaker 2

Wil je er zeker van zijn dat je je niet verslaapt, dan moet je beslist de SmartShaker van gadgetfabrikant iLuv eens overwegen. Van dit apparaatje is inmiddels een verbeterde versie uitgebracht, de SmartShaker 2. Ook deze bestaat uit een smartphone-app en een draadloze trilschijf, die je via Bluetooth met je smartphone of iPad koppelt.

De SmartShaker 2 koppelt draadloos met de app SmartShaker+ op je mobiele telefoon.

Die trilschijf heeft een behuizing van harde kunststof maar voelt toch aaibaar zacht aan. Het apparaatje meet 8 cm in doorsnede en heeft veel weg van een luxe poederdoos. Aan de randen is het ongeveer 1 cm dik en naar het midden toe loopt dat op tot bijna 2 cm. Daarmee is de schijf plat genoeg om onder je kussen te leggen zonder dat je een bult voelt als je erop ligt.

De bijbehorende app SmartShaker+ (Plus) voor iOS en Android is een eenvoudig instelbare wekker-app. Je stelt de wektijd in, kiest de sterkte van het trilsignaal (Normaal, Luid of Erg luid) en schuift de trilschijf onder je hoofdkussen. Welterusten!

Als de volgende ochtend de 'wekker' op je smartphone afgaat, begint de schijf te trillen. Je drukt dan op de snooze-knop van de SmartShaker of je zet het apparaat uit. Dat is wel even een dingetje, want in het donker moet dat op de tast. Dat ben je echter zo gewend. En zo niet, dan kun je het snoozen of vibreren ook onderbreken of helemaal stoppen door in de app zelf op de desbetreffende knop te tikken.

Voor iedereen

Het leuke is dat de SmartShaker 2 niet specifiek voor doven en slechthorenden is ontworpen, maar gewoon voor iedereen. Als je je kamer (of bed) met iemand deelt en vroeg op moet, kun je de SmartShaker gebruiken in plaats van een wekker die het hele huis wakker gilt. Maar met dit apparaat kan nog meer. Je kunt het trilsignaal eventueel ook combineren met het afspelen van een ringtone of muziek.

Hoe dan ook, voor doven en slechthorenden is de SmartShaker 2 een heel handige oplossing die van je smartphone een functionele (reis)wekker maakt. Vooral de mogelijkheid om de sterkte van het trilsignaal aan te passen is heel fijn. De eerste keer dat je de SmartShaker 2 wilt gebruiken, moet je het apparaatje wel even opladen. Volledig opgeladen kun je hem volgens iLuv een dag of tien gebruiken, voordat hij weer aan de stroom moet. Nou, ik ben verkocht!

Rainbow7-lampen

Houd je er meer van om zachtjes te ontwaken, dan kan de app ook de optionele iLuv Rainbow7-lampen aansturen. Zulke lampen worden via bluetooth rechtstreeks met de app op je smartphone gekoppeld, dus niet via een hub zoals bij Philips Hue. En de naam zegt het al: Rainbow7-lampen kunnen licht in meerdere kleurvariaties en helderheden produceren. Je kunt daarmee als het ware een eigen zonsopgang of een andere sfeer instellen om bij wakker te worden. Helaas zijn Rainbow7-lampen in Nederland moeilijk verkrijgbaar. Gelukkig zijn ze ook te bestellen via bijvoorbeeld Amazon.

Win een Smartshaker 2

Het geteste exemplaar is ons door Karin van den Berg van Hoorexpert ter beschikking gesteld en wij mogen dit als prijs weggeven. Wil jij graag de iLuv SmartShaker 2 winnen? Vul dan onderstaand formulier in. 

Ja, ik doe mee! 

* indicates requiredGeef aan wat van toepassing is:

Ja, ik ga akkoord met de actievoorwaarden*.


De SmartShaker 2 is te koop bij Hoorexpert. Hij kost 39,95 euro en is verkrijgbaar in zwart en wit. De app SmartShaker+ download je gratis via de App Store (iOS) of Google Play (Android).

Auteur: Fred van Lierop

 

*Actievoorwaarden

> Per persoon kun je 1 keer deelnemen aan deze actie.

> Deze actie loopt t/m 30 oktober 2018.

> De winnaar wordt door de redactie via een mail op de hoogte gebracht van het winnen van de wekker. 

> Vragen over deze actie? Mail naar redactie@stichting-ctalents.nl 

We Are Ctalents Community

We Are Ctalents is dé community voor iedereen met een auditieve en/of visuele uitdaging. Wij zijn ervan overtuigd dat onze beperking onze ambities niet in de weg hoeft te staan. Op onze website lees je onder andere ervaringen van anderen, krijg je tips over studeren en werk zoeken en kun je jezelf aanmelden voor onze workshops. Geloof jij ook dat jouw talenten groter zijn dan je beperking? Maak je ambities waar door je nu in te schrijven bij We Are Ctalents! 

Op zoek naar werk?

Zoek jij een baan die bij je past? Ga je binnenkort op zoek naar werk? Of ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Ontdek wat Ctalents voor jou kan betekenen! Neem hier direct contact met ons op en find your talent!