18 februari 2019

Agenda voor blinden en slechtzienden – April

Ben jij slechtziend of blind en wil je graag naar events & activiteiten maar heb je geen idee wat er allemaal te doen is? Geen paniek, We Are Ctalents zoekt de tofste, meest interessante events voor jou uit en zet het voor je op een rijtje in deze agenda! Mis jij een event, geef de redactie een seintje door te mailen naar redactie@stichting-ctalents.nl

Oogcafé Eindhoven

Thema voor deze middag: Yoga workshop door Bea Koks. Meditatieve ontspanning, ademhalingstechnieken, sport en beweging voor lichaam en geest. Info over yoga, beantwoorden vragen en praktische voorbeelden. Vrijwillige interactie met bezoekers.

Locatie: Koninklijke Visio Eindhoven, Castiliëlaan 8, 5629 CH Eindhoven

Tijd: 13:30 - 16:00 uur (inloop vanaf 13:00 uur)

Ctalents en Babbage organiseren Young Professional Event

Ben jij een (bijna) afgestudeerde, werkzoekende young professional met een visuele uitdaging én wil je jezelf verder professionaliseren?
Kom dan naar het Young Professional Event, een workshop van Babbage en Ctalents waarin je leert wat je nodig hebt om jouw visuele beperking effectief om te zetten in een kracht. Ctalents en Babbage geloven dat aan de start van jouw carrière jouw talenten voorop moeten staan en niet jouw beperking.
Door deel te nemen aan het Young Professional Event krijg je praktische handvatten en informatie om succesvol aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt.

Locatie: Driessen HRM, Paulus Potterstraat 28, 1071 DA Amsterdam

Tijd: 13:00 - 16:30 uur
Toegang: gratis

Vooraf aanmelden vereist. Meld je bijtijds aan, het aantal deelnemers is beperkt!

Ga met Komt het Zien! naar "Tineke Schouten Highlights" met audiodescriptie

Tineke Schouten maakte in ruim 35 jaar maar liefst 23 theatershows, zette ontelbare typetjes op de planken, ontwikkelde sketches en tv-shows en schreef prachtige liedjes. ‘Highlights’ is een reis door haar theatercarrière. Het beste dat ze ooit maakte passeert - voorzien van een nieuw jasje - de revue. Uiteraard kan Tineke het niet laten om ook met nieuw materiaal te komen én ze brengt een zevenkoppig liveorkest mee.

Locatie: het neuwe Luxor Theater, Posthumalaan 1, Rotterdam

Tijd: Inleiding om 13:45 uur. Start voorstelling om 15:00 uur

Tickets met audiobeschrijving zijn alleen telefonisch te reserveren: 010-484 3333
openingstijden kassa: maandag t/m zaterdag 13:30 - 16:30 uur

Er zijn speciaal voor Komt het Zien! plaatsen gereserveerd. Deze stoelen zijn niet via internet te reserveren. Bel met de kassa om de voor u ideale plek uit te zoeken.

Ga met Komt het Zien! naar "Temmen van de Feeks" met audiodescriptie

In "Het temmen van de Feeks" van Toneelschuurproducties worden alle vrouwenrollen door mannen en alle mannenrollen door vrouwen gespeeld. Een feestelijke voorstelling met nepwimpers, muziek en de prachtige taal van Shakespeare. Met in de hoofdrollen Roeland Fernhout als feeks Katherina en Astrid van Eck als Petruchio.
Katherina is een vrouw met wie niemand wil trouwen. Haar zusje Bianca, in alles haar tegenbeeld, is veel geliefder. Bianca mag van hun vader echter pas trouwen als ook Katherina aan de man is gebracht. Hoewel dit een helse opdracht lijkt, gaat de rijke Petruchio de uitdaging aan om deze feeks te temmen. Maar wie temt nu eigenlijk wie?

Locatie: Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag

Tijd: Inleiding om 19:15 uur. Start voorstelling om 20:15 uur

Tickets met audiobeschrijving zijn alleen telefonisch te reserveren: 088-3565356
openingstijden kassa: maandag t/m zaterdag 12:00 - 18:00 uur

Deze voorstelling heeft 'vrije zit'. Dit betekent dat u op de dag zelf in de zaal uw favoriete zitplaats mag uitzoeken. Bent u blind of slechtziend, dan heeft u eerste keus.

Ga met Komt het Zien! naar "Sprookjessprokkelaar" met audiodescriptie

De "Sprookjessprokkelaar" is een familiemusical die is gebaseerd op het succesvolle boek De Sprookjessprokkelaar van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling.
Het gaat over Sterre. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?
Volg Sterre haar spannende zoektocht naar verhalen in de Efteling familiemusical de Sprookjessprokkelaar. Zeer geschikt voor ouders en grootouders met hun (klein)kinderen (7+).

Locatie: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2, Groningen

Tijd: Inleiding om 12:30 uur. Start voorstelling om 13:30 uur

Tickets met audiobeschrijving zijn online te reserveren, kies bij het bestellen de prijscategorie 'koptelefoon' of reserveer telefonisch via tel. 050-5222797

Openingstijden kassa: maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 17:00 uur

Ga met Komt het Zien! naar "Sprookjessprokkelaar" met audiodescriptie

Locatie: Theater Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn

Tijd: Inleiding om 12:30 uur. Start voorstelling om 13:30 uur

Tickets met audiobeschrijving zijn alleen telefonisch te reserveren: 055-5270300
Openingstijden kassa: dagelijks van 10:00 tot 22:00 uur

Er zijn speciaal stoelen op de eerste rijen nog beschikbaar voor Komt het Zien! Deze stoelen zijn niet via internet te reserveren. Uiteraard kunt u in overleg met de kassa ook andere plaatsen uitzoeken.

Oogcafé Den Haag

Wilt u graag andere mensen ontmoeten die net als u blind of slechtziend zijn? Kom dan naar het Oogcafé bij Visio Den Haag

Locatie: Bordewijklaan 3, 2591 XR, Den Haag

Tijd: 13:00 - 16:00 uur