Floris leert Excel vaardigheden om efficiënter te werken

Floris won afgelopen jaar via We are Ctalents een Excel training verzorgt door Babbage. Ben jij benieuwd hoe Floris de training ervaren heeft en wat hij ervan opgestoken heeft. Lees dan dit interview met Floris!

NoorAuteur: Noor Colpaert 

Excel toepassen in nieuwe baan

Afgelopen jaar las je in een interview met Floris dat hij door te netwerken een baan vond bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Inmiddels heeft Floris een andere baan, hij werkt sinds begin februari 2019 bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij is hier medewerker secretarieel. Toen hij besloot deel te nemen aan de Excel winactie dacht hij dat Excel vaardigheden handig zouden kunnen zijn voor zijn nieuwe baan. ‘Ik dacht dat ik het goed kon gebruiken op mijn nieuwe werk maar ook voor thuis leek het mij handig, bijvoorbeeld om je financiën overzichtelijk te maken.’

Floris winnaar excel training

Efficiënter te werk gaan dankzij de training

Abdel van Babbage kwam bij Floris langs om de training te geven. ‘Abdel had ik al eerder ontmoet want hij heeft eerder de Readit Air bij mij geïnstalleerd. Tijdens de Excel training heeft hij vooral de basis uitgelegd. Ik probeer zowel op mijn werk als thuis zoveel mogelijk non-visueel te werken. Doordat ik nu een aantal sneltoetsen heb geleerd kan ik ook in Excel non-visueel mijn weg beter vinden.’ De Excel training heeft voor Floris dus zeker een toegevoegde waarde op professioneel gebied. Nu kan hij op zijn werk binnenkort andere taken gaan uitvoeren waarin Excel een rol speelt.

Tips voor andere werkzoekende met een visuele uitdaging

Floris heeft de afgelopen tijd ervaring opgedaan met het zoeken naar werk en deelt nog graag een aantal tips voor andere werkzoekende met een visuele uitdaging. ‘Je hebt best wat geduld nodig. In mijn geval had ik geduld nodig omdat ik te maken het met het UWV en er allerlei dingen geregeld moesten worden. Door blijven zetten en aan je eigen vaardigheden blijven werken werkte bij mij goed. Ik ging ook naar netwerkbijeenkomsten en via via ben ik terecht gekomen bij de baan die ik nu heb.’

Wil jij jezelf ook blijven ontwikkelen?

Wil jij ook jouw vaardigheden verder ontwikkelen? Meld je aan bij We are Ctalents en maak kans om geselecteerd te worden voor de Academy van Ctalents!

We Are Ctalents Community

We Are Ctalents is dé community voor iedereen met een auditieve en/of visuele uitdaging. Wij zijn ervan overtuigd dat onze beperking onze ambities niet in de weg hoeft te staan. Op onze website lees je onder andere ervaringen van anderen, krijg je tips over studeren en werk zoeken en kun je jezelf aanmelden voor onze workshops. Blijf op de hoogte van de laatste blogs over werken met een visuele en/of auditieve uitdaging en meld je nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief! 

Op zoek naar werk?

Zoek jij een baan die bij je past? Ga je binnenkort op zoek naar werk? Of ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Ontdek wat Ctalents voor jou kan betekenen! Meld je aan als werkzoekende en find your talent! Je ontvangt dan automatisch ook de nieuwsbrief van We Are Ctalents.