Op schrijfvakantie als je blind bent

Reizen als je blind bent, hoe doe je dat? Ciham brengt een bezoek aan Spanje en vertelt je in deze blog meer over deze ervaring!

Ciham Auteur: Ciham Fennich

Het is niet gemakkelijk als je blind bent om te reizen. Toch trok ik een paar jaar geleden de stoute schoenen aan en ben ik het gaan doen. Naast het reizen houd ik ook van schrijven. Inmiddels heb ik enkele schrijfcursussen gedaan zowel in Nederland als in Portugal. Ik zag een schrijfvakantie dat door Marelle Boersma wordt georganiseerd in Portugal destijds op haar site gevonden. Ik vond het erg eng om zomaar eventjes naar Portugal te reizen en te gaan schrijven. Een vriendin tipte me om eerst een schrijfweekend te doen voor ik naar Portugal zou gaan. Zo kon ik ook Marelle alvast leren kennen. Dat ging erg goed. Voor de reis naar Portugal had ik begeleiding op het vliegveld aangevraagd en verder ben ik zelfstandig gaan vliegen. Erg spannend, maar superleuk.

Ik ben nu bezig met een 2e boek. Mijn eerste genaamd 'blinde onschuld' is onder de pseudoniem Ariel Stevens geschreven. Ik schrijf graag om mijn verhaal op papier kwijt te kunnen, maar ook om mensen te inspireren. Als je echt iets wilt bereiken, kan dat echt. Denk vooral in mogelijkheden, dat helpt. Zoek naar oplossingen met de mensen om je heen om hetgeen te kunnen doen wat je wilt. Dromen is heerlijk, maar als ze ook nog eens uitkomen, is het fantastisch. Geloof me reizen en schrijven samen gecombineerd is een fijne ervaring.

Ciham op terras in Spanje

Deze blog is vanuit Spanje geschreven. Een rustige omgeving, een zonnetje erbij en een lekker drankje geeft veel inspiratie.
Een fijne reis!

Heb jij ook een leuke hobby, sport of vrijetijdsbesteding waarbij je je niet door je zintuiglijke uitdaging laat weerhouden? Vertel het ons! Stuur je reactie naar redactie@stichting-ctalents.nl

We Are Ctalents Community

We Are Ctalents is dé community voor iedereen met een auditieve en/of visuele uitdaging. Wij zijn ervan overtuigd dat onze beperking onze ambities niet in de weg hoeft te staan. Op onze website lees je onder andere ervaringen van anderen, krijg je tips over studeren en werk zoeken en kun je jezelf aanmelden voor onze workshops. Blijf op de hoogte van de laatste blogs over werken met een visuele en/of auditieve uitdaging en meld je nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op zoek naar werk?

Zoek jij een baan die bij je past? Ga je binnenkort op zoek naar werk? Of ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Ontdek wat Ctalents voor jou kan betekenen! Meld je aan als werkzoekende en find your talent! Je ontvangt dan automatisch ook de nieuwsbrief van We Are Ctalents.